Nieuws

Torenvalk vindt een thuis bij FALK

Torenvalk vindt een thuis bij FALK

Bij FALK werkt een heuse vogelaar. In zijn vrije tijd geniet deze jongeman enorm van alles wat twee poten, een snavel en veren heeft. Zo zag hij ook geregeld een torenvalk in de buurt van FALK zweven. Dit bracht ons op het idee om een speciale nestkast voor een torenvalk aan de gevel van ons pand te hangen. Wellicht dat de torenvalk zich thuis zou voelen bij FALK.

In april 2017 werd de nestkast gemonteerd aan de gevel. Net te laat om het broedseizoen van 2017 mee te pakken, maar wel mooi op tijd voor het broedseizoen van 2018. In de nestkast hangt een kleine webcam, zodat we de ontwikkelingen kunnen volgen. Begin maart dit jaar zagen we weer geregeld een paartje torenvalken in de buurt van FALK. Vanaf eind maart hadden de valken ook de nestkast ontdekt en zaten ze dag en nacht in en op de kast. Halverwege april zagen we dat het eerste ei werd gelegd en inmiddels broedt mevrouw valk dag en nacht op 3 prachtige gespikkelde eieren. De verwachting is dat rond 20 mei de eerste jonge torenvalken uit hun ei zullen kruipen.

We houden u op de hoogte!

Beste bezoeker, fijn dat u belangstelling heeft voor onze website. Vandaag is het zondag. Wij beschouwen deze dag vanuit een christelijke levensovertuiging als rustdag.

Op zondag ondernemen wij geen zakelijke activiteiten en daarom is onze website ook gesloten.
Niettemin begroeten wij u graag op alle andere dagen van de week, bel ons gerust! Goede zondag toegewenst en tot ziens! Het FALK Team.

W W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar: