CradleCore 3 jaar

img

Gepubliceerd op

FEEST! CradleCore® bestaat drie jaar!

Deze maand is het drie jaar geleden we CradleCore® presenteerden; het eerste recyclebare sandwichpaneel ter wereld! Dat was nog maar het begin…

CradleCore®, hetzelfde sandwichpaneel, maar dan met de garantie dat we deze einde levensduur circulair verwerken. Hiermee besparen we zo'n 40% op de milieuimpact, ten opzichte van standaard sandwichpanelen. CradleCore® is op aanvraag verkrijgbaar op al onze sandwichpanelen en is terug te vinden in de Nationale Milieudatebase.

Welke ontwikkelingen zijn er in de afgelopen drie jaar allemaal geweest?
  • De fabriek van InSus is gebouwd en de recycling- en productielijn is geplaatst en in gebruik genomen. Inmiddels worden de InSus isolatieplaten met gerecyclede content door heel Nederland verkocht.
  • CradleCollect: bij de aanschaf van CradleCore® sandwichpanelen heb je bij de montage geen stortkosten meer, omdat we het zaagafval van sandwichpanelen graag terug willen!
  • Ook zijn we gestart met het terugdraaien van de gerecyclede grondstoffen van het PIR-isolatieschuim. Een nauwkeurig proces waar we de komende jaren nog veel stappen in zullen zetten. Bekijk hier hoe we nieuwe sandwichpanelen maken met gerecycled materiaal en zo de cirkel rond maken.
  • Daarnaast zijn er hier al duizenden meters CradleCore® de dam af gereden. Waar die gebleven zijn? Bekijk de referentieprojecten met CradleCore®.

Wil je het CradleCore® proces met eigen ogen zien? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de lage milieuimpact? Dat horen we graag. Neem vandaag nog contact met ons op!

Download de CradleCore® brochure

Patrick

Doorpraten over duurzaamheid?

Neem gerust contact op!

Patrick van Haaften

Architectbeheer

Laatste nieuws