FALK start met CradleCollect

img

Gepubliceerd op

FALK BOUWSYSTEMEN START MET CRADLECOLLECT. DE INZAMELING EN CIRCULAIRE VERWERKING VAN ZAAGAFVAL

In de bouw wordt steeds vaker gewerkt met circulaire materialen. Het is al ruim een jaar geleden dat FALK Bouwsystemen de circulaire variant van het sandwichpaneel lanceerde: CradleCore®. Inmiddels zijn hier al vele duizenden meters van geleverd en gemonteerd. In nauwe samenwerking met InSus B.V. uit Duiven is er vanaf nu een extra service beschikbaar bij de aanschaf van CradleCore® sandwichpanelen: CradleCollect. De volledige inzameling en circulaire verwerking van het zaagafval dat ontstaat op de bouwplaats.

Het voorkomen van bouwafval is niet nieuw voor FALK. Van oudsher halen we het verpakkingsmateriaal van de sandwichpanelen retour voor hergebruik. Hiervoor hebben we een eigen palletservice opgericht. Echter ontstaat er op de bouwplaats ook altijd een PIR afvalstroom van zaag- en reststukken. Dit belandt in de meeste gevallen bij het bouw-/sloopafval om op de lange termijn gestort of verbrand te worden. Het is tijd voor verandering!

Dennis Jordaan, commercieel directeur FALK Bouwsystemen: “De introductie van CradleCollect is een echte mijlpaal. Bij aanschaf van onze CradleCore® sandwichpanelen kunnen onze klanten tegen transportkosten en een minimale verwerkingsbijdrage hun PIR afvalstroom kwijt. De hoge stortkosten van bouw-/sloopafval zijn hiermee verleden tijd. Voor onze klanten en de opdrachtgevers is het dus zeer interessant om het zaagafval in onze maatwerk containers af te laten voeren. Samen nemen we hierin onze verantwoordelijkheid en voorkomen we dat kostbare grondstoffen verloren gaan.”

Peter Hoekman, algemeen directeur InSus: "Waar het op de bouwplaats vaak in een container eindigt, begint het bij ons. De reststukken van CradleCore® sandwichpanelen worden in onze hightech fabriek in Duiven volledig ontleed. Zelfs de isolatiegassen uit de cellen kunnen worden opgevangen. Zo hebben we de recycling van sandwichpanelen en paneelstukken helemaal in de grip en komt er niets in het milieu terecht. De verschillende materiaalstromen worden vervolgens weer als grondstof ingezet voor andere bouwproducten. We sluiten zo de cirkel en houden Nederland leefbaar!"

Over CradleCore®

De projecten die geleverd worden met de CradleCore® sandwichpanelen ontvangen een circulariteitsverklaring. FALK en InSus verklaren hiermee dat de gebruikte producten op termijn hoogwaardig gerecycled worden door InSus. Deze gecertificeerde verklaring zorgt ervoor dat de milieubelasting van de sandwichpanelen met bijna 40% gereduceerd wordt. Gebruikers leveren hiermee een rechtstreekse bijdrage aan de circulaire economie. Zij voorkomen afval en verlagen op termijn het aandeel primaire grondstoffen. FALK verzamelt al langere tijd het afval wat ontstaat tijdens het productieproces om te recyclen.

CradleCore® afval op laten halen van de bouwplaats?

Laat het ons weten!

Laatste nieuws