Nieuws

Milieuprestatie voor gebouwen wordt per 1 juli 2021 aangescherpt

Milieuprestatie voor gebouwen wordt per 1 juli 2021 aangescherpt

Het plan van de overheid om in 2030 de norm van de MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) te halveren van 1,0 naar 0,5 wordt per 1 juli in werking gezet. Stap voor stap worden de wettelijke eisen aangescherpt en mogelijkheden onderzocht om de milieuprestatie-eis uit te breiden naar andere gebruiksfuncties en renovaties.

Maar wat gaat er 1 juli precies gebeuren?
Per 1 juli 2021 wordt de milieuprestatie voor nieuwe woningen aangescherpt van 1,0 naar 0,8. Het uiteindelijk doel is om in 2050 een klimaatneutrale en circulaire gebouwde omgeving realiseren.

Deze wijziging heeft impact op de materiaalselectie van architecten en aannemers. De MPG is namelijk te beïnvloeden door te kiezen voor circulaire en milieuvriendelijke materialen. FALK heeft met deze achterliggende gedachte al veel geïnvesteerd in het circulair maken van sandwichpanelen! Onze sandwichpanelen met CradleCore® isolatiekern worden geleverd met een circulariteitsverklaring in de vorm van een terugname of terugkoopgarantie. Hiermee hebben we de schaduwprijs van onze sandwichpanelen met ruim 38% weten te verlagen. Dat scheelt aanzienlijk in de MPG berekening.

De milieudata voor het berekenen van de MPG is in te zien via de nationale milieudatabase. Deze kent tegenwoordig een eigen viewer waarin dit eenvoudig te bezien is: 

Bekijk de nationale milieudatabase

Beste bezoeker, fijn dat u belangstelling heeft voor onze website. Vandaag is het zondag. Wij beschouwen deze dag vanuit een christelijke levensovertuiging als rustdag.

Op zondag ondernemen wij geen zakelijke activiteiten en daarom is onze website ook gesloten.
Niettemin begroeten wij u graag op alle andere dagen van de week, bel ons gerust! Goede zondag toegewenst en tot ziens! Het FALK Team.

W W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar: