Nieuws

14 'gewonden' bij gezamenlijke oefening Rode Kruis en FALK

14 'gewonden' bij gezamenlijke oefening Rode Kruis en FALK

Dinsdagavond 15 mei bevonden zich 14 slachtoffers in het fabriekscomplex van FALK Bouwsystemen in Ede. Het betrof een groots opgezette oefening met 22 hulpverleners van het Rode Kruis, afdeling Barneveld en 20 BHV-ers van FALK.

Jaarlijkse oefening
Ieder jaar organiseert het Rode Kruis, afdeling Barneveld een levensechte oefening bij een bedrijf in de regio. Dit jaar was dat bij FALK Bouwsystemen in Ede. In verschillende bedrijfsruimtes bevonden zich vier à vijf lotusslachtoffers. Een enkeling lag bedolven onder een aantal platen en moest gereanimeerd worden. Elders in het bedrijf mistte een werkneemster haar hand door een kleine onoplettendheid bij de zaagmachine. Haar collega was daar zo van geschrokken, dat zij zich dwars door haar hand boorde. Ook waren er wat kleinere ongelukken gebeurd, zoals een vuiltje in het oog en verwarde personen. Het was aan de hulpverleners, de situatie te beoordelen en de juiste hulp te verlenen. Dat ging prima.

Rondleiding door het bedrijf
Na het oefenen was er nog gelegenheid het bedrijf te bekijken onder leiding van werknemers van FALK. Daarna werd teruggekeken op een geslaagde avond. Zowel Dick Rozendaal van de oefenstaf van het Rode Kruis, als directeur Peter Hoekman van FALK waren erg enthousiast over de goede samenwerking en de meerwaarde voor beide partijen.

Beste bezoeker, fijn dat u belangstelling heeft voor onze website. Vandaag is het zondag. Wij beschouwen deze dag vanuit een christelijke levensovertuiging als rustdag.

Op zondag ondernemen wij geen zakelijke activiteiten en daarom is onze website ook gesloten.
Niettemin begroeten wij u graag op alle andere dagen van de week, bel ons gerust! Goede zondag toegewenst en tot ziens! Het FALK Team.

W W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar: