Toekomstbestendig en milieubewust

In het kort

Bouwjaar: 2020
Architect: Aan de Stegge Twello
Toegepaste panelen: FALK 1060 WB

Uitgeverij DAVO uit Deventer is net na de oorlog opgericht. Sinds 1945 geeft het bedrijf voorbedrukte landenalbums uit met de bijbehorende toebehoren. En als klanten je producten en diensten waarderen, onstaan er soms huisvestingsproblemen. De oude locatie aan de Hunneperkade voldeed niet meer aan de wensen. Nieuwbouw op het bedrijvenpark in Deventer was de oplossing.

De onderwerpen circulariteit en milieu stonden hoog op het lijstje. In samenwerking met Metron Vastgoed en Aan de Stegge Twello werd een duurzaam bouwplan ontwikkeld. Het pand van DAVO is hiermee werkelijk een voorbeeld voor het duurzame bouwen van de toekomst. Dit plan past uitstekend bij de gemeente Deventer. De stad wil namelijk bestaande en toekomstige gebiedsontwikkeling circulair uitvragen, ontwerpen en bouwen.

Circulair bouwen is Samen Bouwen!
Het bedrijfsgebouw is gebouwd volgens het nieuwe concept Bouwen met Credon. Dit betekent een staalconstructie van Circulairstaal® met BioCoat®, die uiteindelijk weer demontabel en dus volledig herbruikbaar is. Zo zijn er nog meer duurzame bouwproducten toegepast, waaronder geopolymeerbeton. Het pand van ruim 4400 m² heeft verder een zeer duurzame en herbruikbare gebouwschil gekregen. Hier is namelijk gebruik gemaakt van het FALK 1060WB paneel met de CradleCore® isolatiekern, een 100% circulaire isolatiekern. De combinatie van deze duurzame materialen heeft er voor gezorgd dat het totale gebouw voor 80% circulair is! De eigenaar van het gebouw heeft van FALK een terugnamegarantie gekregen. Dat betekent dat alle sandwichpanelen aan het einde van de levensduur weer ingeleverd worden en volledig gerecycled wordt. Hiermee is de cirkel dus echt rond!

Opdrachtgever: Metron Vastgoed Barneveld
Constructeur: JVZ Ingenieurs Deventer
Architect & bouwer: Aan de Stegge Twello
Montage panelen: Bouwen met Credon
Fotografie: Harry Noback Fotografie

W W

Stel uw vragen

We zijn vandaag geopend vanaf 07:30