Duurzaamheid

People, planet en profit zijn de drie samenhangende begrippen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. FALK geeft hier op haar eigen manier invulling aan door millieuvriendelijk ondernemen, ondersteuning van goede doelen, ontwikkeling van de FALK medewerker en sponsoring.

Carbon footprint en energie efficientie
FALK werkt continu aan de vermindering van haar CO2-uitstoot. Onderdeel hiervan is het jaarlijks berekenen van onze CO2-footprint.

Duurzaamheidsrapportage FALK    

EPD van FALK

Lokaal ondernemen
FALK zet zich in onder andere in voor de lokale gemeenschap door:
 -  Het creëren van werkgelegenheid, stageplaatsen en de samenwerking met lokale organisaties;
 -  Te investeren in ontwikkeling en opleiding van personeel;
 -  Het steunen van diverse lokale goede doelen.

Bedrijfsbeleid
FALK heeft een bedrijfsbeleid aangaande duurzaamheid. 

Lees ons duurzaamheidsbeleid

Kwaliteitsmanagement
ISO 9001 is een internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement en geeft richtlijnen waaraan een goed kwaliteitsmanagementsysteem moet voldoen. FALK streeft altijd naar het beste resultaat en voldoet daarmee aan de norm ISO 9001.

Veiligheid, gezondheid en milieu
Door middel van een ISO 14001-gecertificeerd milieumanagementsysteem streeft FALK naar continu verbetering van onze milieuprestaties. Afval verminderen doet FALK onder andere door:
 -  Het ophalen van EPS-pallets op de bouwplaats;
 -  Producten te ontwikkelen met biologische grondstoffen;
 -  Tot wel 40 jaar garantie te geven op coatings.

Afvalmanagement
FALK is veel bezig het beheersen van afvalstromen. Zo werken we samen met belangrijke leveranciers op het gebied van afvalreductie en hergebruik van verpakkingsmaterialen, lanceerden we in 2021 CradleCollect en nemen we al langere tijd onze EPS pallets terug. Ook zijn we in 2021 begonnen met het rapporteren over onze bedrijfsafvalstromen, dit overzicht is hier te vinden.  

Kijk ook bij FALK Kennis 'Duurzaamheid' om meer te weten te komen over hoe FALK omgaat met duurzaamheid in haar productie. 

W W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar: