Duurzaamheid

Duurzaamheidsbeleid

We streven bij FALK altijd naar het maximaal haalbare. Dit doen wij vanuit vier kernwaarden: BetrokkenBetrouwbaarSlagvaardig en Slimme Oplossingen. Niet zomaar termen, maar zorgvuldig gefilterde eigenschappen uit het DNA van iedere FALKENIER: Dááruit ontstaan de beste resultaten waar u de vruchten van plukt! Ook op het gebied van duurzaam ondernemen proberen we als producent en leverancier onze verantwoordelijkheid te nemen. En dat gaat verder dan het afleveren van panelen op de bouwplaats.

CradleCore®
Vanuit de filosofie dat onze aarde geen onuitputtelijke bron van grondstoffen is, heeft FALK Bouwsystemen samen met InSus de achterliggende jaren veel geïnvesteerd in het circulair maken van sandwichpanelen. Met succes. Het eerste circulaire sandwichpaneel ter wereld is een feit. Samen werken beide bedrijven aan een circulair sandwichpaneel. FALK produceert de sandwichpanelen, InSus neemt de recycling van bestaand PIR isolatiemateriaal op zich. Onze sandwichpanelen met CradleCore® isolatiekern worden geleverd met een circulariteitsverklaring in de vorm van een terugname of terugkoopgarantie. Hiermee verzekeren we de gebouweigenaar van een circulaire verwerking van zijn gebouwschil.

EPD
FALK werkt aan een eigen product declaration voor de CradleCore® panelen. Naar verwachting zal deze begin 2021 beschikbaar zijn in de Nationale Milieu Database.

FALK Palletservice
Al vele jaren lang bieden wij onze klanten deze service. De piepschuim pallets onder onze panelen halen we weer op van de bouwplaats. Win-win, want het scheelt enorm veel bouwafval en wij kunnen de pallets prima hergebruiken. Heeft u nog pallets van ons liggen? Klik hier en laat FALK ze snel weer ophalen.

CO2 Prestatieladder
Met onze bedrijfsvoering stoten we CO2 uit. Hier zijn we onszelf bewust van en we proberen dit tot een minimum te beperken. Bekijk hier ons beleid inzake CO2. Ook kunt u de milieuprestatie van FALK inzien.

ISO14001
ISO 14001 is de internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen. Ons milieumanagementsysteem moet ervoor zorgen dat onze sandwichpanelen en profielplaten op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier worden geproduceerd. FALK is bezig om het milieumanagement systeem, conform ISO14001, te her-certificeren. Met dit certificaat zijn onze producten uitermate geschikt om gebruikt te worden in BREEAM projecten. BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Lees ons milieubeleid voor meer informatie over milieumanagement bij FALK.

Duurzaamheidsbeleid
Meer over onze duurzaamheidsbeleid is te lezen in ons duurzaamheidsbeleid.

Terug naar FALK Kennis

 

Stuur een bericht

(0318) 670 670

Vraag offerte aan