Pagina - Kennis - Confidex

Productprestatiegarantie voor coatings

Kiezen voor FALK is kiezen voor kwaliteit. FALK koopt zijn staal in bij gerenomeerde staalleveranciers, zoals TATA Steel. In samenwerking met TATA Steel bieden wij u de Confidex® Garantie voor Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma®. Deze verzekerde garantie, garandeert de prestaties van beide coatings tot maar liefst 40 jaar! 

Inspectie en onderhoud

Bijkomend voordeel is dat inspecties en onderhoud niet noodzakelijk zijn om de geldigheid van deze garantie te behouden. Ook het toepassen van zonnepanelen (op Colorcoat HPS200 Ultra®) hoeft geen negatieve effecten op de garantietermijn te hebben. Let op: belangrijk is dat de beregende delen geen onderhoud nodig hebben omdat de regen eventuele vuilophoping wegspoelt. Delen van het dak waar geen regen kan komen en dus vuilophoping kan ontstaan moeten wel worden gereinigd. TATA Steel heeft hiervoor geen vast schoonmaakregime vastgesteld, maar eist wel dat dergelijke bevuiling periodiek wordt verwijderd om de Confidex® Garantie te behouden. Zie hier voor uitgebreide informatie betreffende de uitzonderingen op de Confidex® Garantie en het toepassen van PV-panelen.

Unieke garantie

De Confidex® Garantie is een duidelijke garantie die zich onderscheidt van ander garanties. Coatings die deels vergelijkbaar zijn in kwaliteit met de Colorcoat HPS200 Ultra® en de Colorcoat Prisma®, wijken in garantievoorwaarden echter sterk af van de Confidex® Garantie. Dit maakt deze alternatieven veel minder interessant om te toe te passen.

Confidex® garantie aanvragen

Wanneer er meer dan 50 m2 profielplaten of sandwichpanelen van FALK Bouwsystemen op uw gebouw zijn gemonteerd, heeft u recht op Confidex® garantie. De Confidex® garantie wordt aangevraagd door u als gebouweigenaar. De garantie is overdraagbaar van eigenaar en behoort dus bij het product. De garantie gaat in na registratie van de aanvraag. De aanvraag moet binnen 8 weken na oplevering worden gedaan, daarna is dit niet meer mogelijk. 

Houdt de volgende gegevens bij de hand, zodat u soepel de aanvraag doorloopt:
-   Coating type: Colorcoat HPS200 Ultra® of Colorcoat Prisma®;
-   Coating kleur: De kleur dient altijd opgegeven worden. Het repertoire is alleen van toepassing bij de kleur FALK Black Matt;
-   Coating kleur: Let op (!) bij de kleur FALK Black Matt dient bij kleur 'Black' ingevuld te worden en bij repertoire 'Matt';
-   Tata Steel rolnummer*;
-   Gegevens van het gebouw;
-   Gegevens van de architect;
-   Gegevens van de aannemer/montagebedrijf.


* Het rolnummer vindt u onderaan op de factuur. Indien uw beplating bij ons is ingekocht door derden zult u bij hen dit rolnummer moeten opvragen. 

Confidex Garantie aanvragen


Uitzonderingen op Confidex Garantie

Bij verschillende toepassingen, waaronder onze carrieroplossingen of een geplaatste luchtwasser, geldt de Confidex® garantie niet. Hierbij adviseren wij een SOP-garantie (Statement Of Performance) aan te vragen. Deze garantie wordt speciaal gegeven op een specifiek project. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

W W

Stel uw vragen

We zijn vandaag geopend vanaf 07:30