Nieuwe showroom voor Rhijnart Keukens

In het kort

Bouwjaar: 2022
Toegepaste panelen: FALK 1060 WB

In het Gelderse Kesteren staat de nieuwe showroom van RhijnArt Keukens. Het bedrijf levert luxueuze keukens op maat voor bedrijven en particulieren. Uitstraling en afwerking waren de sleutelwoorden bij dit project. FALK verrijkt de gevels van de nieuwe showroom met het FALK 1060 WB gevelpaneel in de kleur HPS Raven.

Het pand met een bruto vloeroppervlakte van circa 1.850m2 is gebouwd op een perceel waar vroeger een boomkwekerij stond. De wens van de gemeente was dan ook om het pand een uitstraling te geven van een traditionele bomenloods. Het pand is gerealiseerd met FALK sandwichpanelen en wordt verfraaid met antracietkleurig metselwerk, glaswerk en aluminium composiet kaders. Op de sandwichpanelen zijn horizontale en verticale lamellen geplaatst, geleverd door MontageMarkt Ede. Oorspronkelijk zouden deze van hout gemaakt worden, door schaarsheid is er gekozen voor gezet staal. Om de natuurlijke uitstraling te behouden is er gekozen voor een speciale coating met een houtlook: de FALK Special Natural Beech. Zo werd er aan de wens van RhijnArt Keukens voldaan om een onderhoudsarm, niet vergrijzend product toe te passen. Het gemonteerde felsdak is aangebracht op het FALK Carrier 1140 KV paneel. 

Jan van Harberden, eigenaar RhijnArt: 'Een strak en modern gebouw van binnen, met van buiten een stoere en natuurlijke uitstraling. Over de buitenkant waren we vanaf dag één enthousiast.'

De strakke kaders van aluminium composiet zijn geleverd door COFAC uit Ede. Zij houden zich dagelijks bezig met het engineeren en produceren van de aluminium composiet gevelelementen. Het pand is gebouwd door Bouwbedrijf J.G. Timmer. De FALK sandwichpanelen, het felsdak en de aluminium composiet kaders zijn gemonteerd door het Kootwijkerbroekse bedrijf Gevelstyling by Donkersteeg.

Fotografie door: Studio Sterk Staal

W W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar: