Nieuwbouw zorglocatie De Linde in Achterberg

In het kort

Bouwjaar: 2020
Architect: inTex Architecten
Toegepaste panelen: FALK 1100 TR 3+

In het kleine plaatsje Achterberg staat een oude lindeboom, bekend bij de lokale bevolking als 'de duizendjarige linde van Achterberg'. Deze boom diende als inspiratie voor de gelijknamige nieuwe zorglocatie in de gemeente Rhenen. De Linde is een kleinschalig wooncomplex, bestemd voor ouderen met dementie. Het nieuwbouwproject van opdrachtgever Rhenam Wonen heeft 24 appartementen en drie gedeelde woonkamers met ondersteunende voorzieningen.

De unieke kleinschalige zorglocatie is vormgegeven door inTex Architecten. Het ontwerp is ruimtelijk opgezet met veel aandacht voor duidelijke zichtlijnen en heldere looproutes. Het project past perfect in de landelijke omgeving van Achterberg. Dit komt voort uit de materiaalkeuze. De gevels zijn opgebouwd uit houten regels, op het dak prijkt de FALK 1100 TR 3+. Dit paneel kenmerkt zich door drie trapezium kronen en de werkende breedte van 1100 mm. Met een kerndikte van 150 mm behaalt dit dakpaneel een Rc-waarde van maar liefst 7,33. De sandwichpanelen van FALK zijn uitermate geschikt als drager voor accessoires. Bij zorglocatie De Linde in Achterberg zijn diverse zonnepanelen gemonteerd op de sandwichpanelen, wat bijdraagt aan de energiebehoefte van het pand.

Architect: inTex Architecten
Interieurarchitect: Studio id+
Montage panelen: Hardeman Isolatie
Beeldcredits: Rutger van der Laan

W W

Stel uw vragen

Vandaag bereikbaar tot 17:30