Nieuwbouw voor Dimensio Verpakkingen Almere

In het kort

Bouwjaar: 2021
Architect: Sec.architecten te Kampen
Toegepaste panelen: FALK 1060 WB

Dimensio Verpakkingen heeft recent haar nieuwe pand betrokken in Almere. Een mega distributiecentrum van in totaal maar liefst 33.000 m² bvo. Ondanks dit formaat oogt het pand rustig 'idyllisch'.  De koikarpers zwemmen rond het pand, schapen grazen vredig in de 'voortuin' en de ooievaar landt op zijn eigen nest bij Dimensio. Binnen in het pand zwemmen collega's een baantje en hebben zij een eigen gym. Kortom: het ontwerp stelt mens en natuur centraal. 

Een knap staaltje werk van Sec.architecten! Zakkenspecialist Dimensio is een groothandel in verpakkingsmateriaal. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan plastic zakken en kartonnen dozen. Groei van het bedrijf zorgde voor een zoektocht naar een nieuwe locatie. Naast distributieruimte moest het gebouw voorzien in hoogwaardige kantoorruimten en sociale voorzieningen. Dat is gelukt!

Vanuit FALK mochten we aan dit mooie gebouw bijdragen door het leveren van ons architectonisch gevelpaneel FALK 1060 WB in de kleur Colorcoat Prisma Ephyra. Met een RC-waarde van 4,7 vormt dit paneel een prachtige geïsoleerde schil. Als afwerking is gekozen voor de Microrib 16 liniëring. Als finishing touch is er gewerkt met gestanste aluminium panelen in een vergelijkbare tint. 

Aannemer: Aan de Stegge Twello
Architect: Sec.architecten
Montage Sandwichpanelen: Hardeman | Van Harten
Fotograaf: Harry Noback Fotografie

Beste bezoeker, fijn dat u belangstelling heeft voor onze website. Vandaag is het zondag. Wij beschouwen deze dag vanuit een christelijke levensovertuiging als rustdag.

Op zondag ondernemen wij geen zakelijke activiteiten en daarom is onze website ook gesloten.
Niettemin begroeten wij u graag op alle andere dagen van de week, bel ons gerust! Goede zondag toegewenst en tot ziens! Het FALK Team.

W W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar: