Herbestemming Boerderij Hellenbeek in Elburg

In het kort

Bouwjaar: 2019
Architect: Wenink Holtkamp Architecten
Toegepaste panelen: FALK 1000 GL

Een fotogeniek project met historie. De oude vestingstad Elburg biedt al eeuwenlang een veilige plek voor haar inwoners. Binnen de stadsmuren waren zelfs enkele boerderijen gevestigd, omdat bouwen binnen een mijl rondom de stad verboden was vanwege het schootsveld dat vrij moest blijven. Boerderij Hellenbeek is gelegen in dit schootsveld en bezit eigen landerijen ter grootte van zo’n 5 hectare. Dit agrarisch erfgoed is in de loop der jaren ernstig in verval geraakt.

BOEi heeft in samenwerking met 's Heeren Loo gekozen voor een complete nieuwbouw waarin de stijlkenmerken van het originele agrarische erf terugkomen. Op die manier zijn op de plek van de oude boerderij en kapschuur in totaal 17 zorgappartementen gebouwd. Deze zijn bedoeld voor bewoners met een verstandelijke beperking, afkomstig uit de directe omgeving van Elburg.

Op de daken van twee van de drie complexen is gekozen voor het sandwichpaneel FALK 1000 GL in de specifieke kleur FALK Black Matt. Eén zorgunit is op gevel uitgerust met de profielplaat FALK 1000/35 TR, eveneens in de kleur Black Matt.

Opdrachtgever: BOEi
Ontwerp: Wenink Holtkamp Architecten
Aannemer: Dijkhof Bouw
Montage: Harleman Constructies
Fotografie: Jan van Dalen Fotografie

 

 

Beste bezoeker, fijn dat u belangstelling heeft voor onze website. Vandaag is het zondag. Wij beschouwen deze dag vanuit een christelijke levensovertuiging als rustdag.

Op zondag ondernemen wij geen zakelijke activiteiten en daarom is onze website ook gesloten.
Niettemin begroeten wij u graag op alle andere dagen van de week, bel ons gerust! Goede zondag toegewenst en tot ziens! Het FALK Team.

W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar