Herbestemming Boerderij Hellenbeek in Elburg

In het kort

Bouwjaar: 2019
Architect: Wenink Holtkamp Architecten
Toegepaste panelen: FALK 1000 GL

Een fotogeniek project met historie. De oude vestingstad Elburg biedt al eeuwenlang een veilige plek voor haar inwoners. Binnen de stadsmuren waren zelfs enkele boerderijen gevestigd, omdat bouwen binnen een mijl rondom de stad verboden was vanwege het schootsveld dat vrij moest blijven. Boerderij Hellenbeek is gelegen in dit schootsveld en bezit eigen landerijen ter grootte van zo’n 5 hectare. Dit agrarisch erfgoed is in de loop der jaren ernstig in verval geraakt.

BOEi heeft in samenwerking met 's Heeren Loo gekozen voor een complete nieuwbouw waarin de stijlkenmerken van het originele agrarische erf terugkomen. Op die manier zijn op de plek van de oude boerderij en kapschuur in totaal 17 zorgappartementen gebouwd. Deze zijn bedoeld voor bewoners met een verstandelijke beperking, afkomstig uit de directe omgeving van Elburg.

Op de daken van twee van de drie complexen is gekozen voor het sandwichpaneel FALK 1000 GL in de specifieke kleur FALK Black Matt. Eén zorgunit is op gevel uitgerust met de profielplaat FALK 1000/35 TR, eveneens in de kleur Black Matt.

Opdrachtgever: BOEi
Ontwerp: Wenink Holtkamp Architecten
Aannemer: Dijkhof Bouw
Montage: Harleman Constructies
Fotografie: Jan van Dalen Fotografie

 

 

W W

Stel uw vragen

Momenteel zijn we gesloten.