Diervriendelijk, duurzaam en doordacht

In het kort

Bouwjaar: 2019
Architect: Alynia Architecten Harlingen
Toegepaste panelen: FALK 1100 TR3+

De bouw van deze moderne manege Middelsee is de start van de ontwikkeling van een nieuwe gelijknamige stadswijk van Leeuwarden. En die ontwikkeling is met deze manege op het gebied van design, duurzaamheid en diervriendelijkheid goed begonnen.

De manege is namelijk energieneutraal. Ook het welzijn van de paarden staat hoog in het vandel. De architect heeft gebruik gemaakt van een duurzaam houten frame en gevel.

De energiezuinigheid is mede ontstaan door het gebruik van uitstekend isolerende trapezium panelen, namelijk de FALK 1100 TR3+. Dit paneel heeft drie 'kronen' en hierdoor ontstaat een rustig en elegant dak. Het TR3+ paneel is hierdoor een zeer goed alternatief op het felsdaksysteem. De panelen zijn afgewerkt met de supersterke coating HPS antraciet matt.

Om ook optimaal gebruik te maken van daglicht zijn er FALK lichtcassettes (dubbelwandig polycarbonaat) in het dak geïntregreerd. En niet voor niets gaat de zon op, want maar liefst duizend vierkante meter zonnepanelen maken hier dankbaar gebruik van.

Architect: Alynia Architecten Harlingen
Montage: Lont
Fotografie: Rutger van der Laan | FALK Bouwsystemen

Beste bezoeker, fijn dat u belangstelling heeft voor onze website. Vandaag is het zondag. Wij beschouwen deze dag vanuit een christelijke levensovertuiging als rustdag.

Op zondag ondernemen wij geen zakelijke activiteiten en daarom is onze website ook gesloten.
Niettemin begroeten wij u graag op alle andere dagen van de week, bel ons gerust! Goede zondag toegewenst en tot ziens! Het FALK Team.

W W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar: