FALK trotse leverancier van sandwichpanelen voor 'meest duurzame' distributiecentrum van Nederland

In het kort

Bouwjaar: 2021
Architect: Van Hooft Architecten te Veghel
Toegepaste panelen: FALK 1060 WB

Het 'meest duurzame distributiecentrum' van Nederland is gerealiseerd in Veghel. Logistiek dienstverlener Van Acht Koel- & Vriesopslag breidde hun opslagcapaciteit flink uit door de bouw van een nieuw logistiek bedrijfsgebouw. FALK prijkt hier aan de gevel met het FALK 1060 WB gevelpaneel in de kleur Colorcoat Prisma® Ephyra en Ariana.

Van Acht verzorgt goederenopslag voor een groot aantal bedrijven. Het klantenbestand bestaat uit handelaren, telers, tuinders, importeurs, exporteurs, veilingen en productiebedrijven. En dat allemaal onder één dak van het bijna 60.000 m2 tellende bedrijfsgebouw. Het gebouw is voorzien van de nieuwste duurzame technieken en tijdens de bouw is er rekening gehouden met diverse milieuaspecten. Het distributiecentrum van Van Acht is het eerste distributiecentrum met een BREEAM-NL Outstanding certificering volgens de beoordelingsrichtlijn 2020. Medio 2023 wordt het bedrijfsgebouw voorzien van 16.000 zonnepanelen op het dak om de regio te kunnen voorzien van stroom.

FALK is trotse leverancier van de sandwich gevelpanelen, die zijn geleverd met onze CradleCore® isolatiekern. Dat betekent dat we deze panelen, na gebruik, terugnemen voor recycling. De milieu impact wordt hiermee drastisch verlaagd, wat ten goede komt aan het BREEAM Outstanding label.

Het prachtige bedrijfspand van Van Acht is ontworpen door Van Hooft Architecten uit Veghel, zij zijn erin geslaagd om een karakteristiek pand te ontwerpen. De realisatie van het project is gedaan door Aan de Stegge Twello en de montage van de gevelpanelen is verzorgd door Hardeman | Van Harten uit Lunteren.

Fotografie door: Harry Noback Architectuurfotografie 

 

W W

Stel uw vragen

We zijn vandaag geopend vanaf 07:30