Landingspagina - FALK ANNE

De nieuwe jas van ANNE

ANNE is het nieuwe belevingscentrum voor duurzaam wonen en duurzaam bouwen. Het voormalig bewakersgebouwtje van de Jaarbeurs heeft de afgelopen tijd een ware revolutie meegemaakt. Vele bedrijven participeerden in de stichting ANNE om consumenten en bedrijven hun duurzame en innovatieve bouwproducten te tonen. FALK Bouwsystemen is één van hen. FALK verzorgde de nieuwe jas van ANNE door de entreegevel in te pakken met sandwichpanelen. Dat was nog maar het begin...

Sandwichpanelen zijn een bouwmateriaal waarbij bescherming en isolatie in één product gecombineerd worden. FALK Bouwsystemen heeft twee prachtige productielijnen in Ede, waarbij deze dak- en gevelbekleding gemaakt wordt. Een stalen buiten- en binnenplaat worden voorzien van een profilering waarna een hiertussen isolatiemateriaal wordt aangebracht. De sandwichpanelen van FALK zijn in vele kleuren en profileringen verkrijgbaar. Hiermee krijgt ieder gebouw zijn eigen gewenste identiteit.

ANNE
ANNE staat voor 'Alle Nederlanders Naar Energieneutraal' en is een initiatief om consumenten en bedrijven te inspireren om duurzaam te wonen. Na het bekleden van het gebouwtje met de FALK sandwichpanelen heeft het Amsterdamse kunstenaarsduo 'Graphic Surghery' het gebouw voorzien van muurschilderingen die gebaseerd zijn op kunststroming 'De Stijl'. ANNE is nu een eigentijds en eigenzinnig gebouw wat duurzaamheid en inspiratie ademt.

De rol van FALK bij ANNE 
ANNE was opgetrokken uit betonnen gevels met minimale isolatie. Het binnenklimaat was daardoor zowel 's zomers als 's winters niet prettig. FALK participeerde in de stichting ANNE door de entreegevel te bekleden met sandwichpanelen. Voor de bestaande wand werd het gevelpaneel FALK 1060 WB geplaatst. Met een dikte van 100 mm en een isolatiewaarde van 4,50 m2.K/W betekent dit dat zowel warmte als kou buiten ANNE gehouden wordt. Een nieuwe jas dus!

Duurzaamheid in sandwichpanelen
De sandwichpanelen die ANNE beschermen zijn niet standaard. De gevelbekleding is namelijk opgebouwd uit een duurzame isolatieschuim, FIBON® genaamd. Voor dit isolatieschuim zijn biobased materialen gebruikt. Lees meer over FIBON®

Stuur een bericht

(0318) 670 670

Vraag offerte aan


Beste bezoeker, fijn dat u belangstelling heeft voor onze website. Vandaag is het zondag. Wij beschouwen deze dag vanuit een christelijke levensovertuiging als rustdag.

Op zondag ondernemen wij geen zakelijke activiteiten en daarom is onze website ook gesloten.
Niettemin begroeten wij u graag op alle andere dagen van de week, bel ons gerust! Goede zondag toegewenst en tot ziens! Het FALK Team.