Nieuws

Tata Steel lanceert een nieuwe generatie Colorcoat PRISMA®

Tata Steel lanceert een nieuwe generatie Colorcoat PRISMA®

Tata Steel introduceerde op 27 september 2017 een geheel vernieuwde Colorcoat Prisma® coating. De officiële introductie vond plaats in Shotton in United Kingdom. De nieuwe coating biedt veel extra voordelen ten opzichte van de oude Prisma® coating.

Introductie Nederland
Op 12 oktober 2017 is de nieuwe Colorcoat Prisma® door Tata Steel geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Dit gebeurde bij FALK Bouwsystemen, waar, tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van FALK, de nieuwe coating werd onthuld.

Colorcoat Prisma®
De vernieuwde Colorcoat Prisma® komt niet uit de lucht vallen. Vanaf 21 september 2017 moeten staalverwerkende bedrijven binnen de Europese Unie chroomvrij produceren. Tata Steel heeft de Prisma® coating gewijzigd in een chroomvrij product en heeft daarnaast ook vele innovaties doorgevoerd in de coating. Het resultaat is een drie-laags Colorcoat Prisma® met een Confidex® garantie van maximaal 40 jaar en een kleurgarantie van maximaal 20 jaar. Dit betekent dat de nieuwe Colorcoat Prisma® coating aan de top staat van voorgelakte staalproducten.

Technische voordelen nieuwe coating
De voordelen die de drielaags Colorcoat Prisma® biedt ten opzichte van de oude tweelaags Colorcoat Prisma® en andere coatings zijn groot. Naast de langere (gegarandeerde) levensduur heeft de nieuwe Colorcoat Prisma® de volgende voordelen:

Kleuren
In samenspraak met architecten is het nieuwe Colorcoat Prisma® kleurenpalet opgebouwd. Kleuren als Silver Metallic en Grey Aluminium zijn uit het assortiment genomen terwijl nieuwe matte kleuren zijn geïntroduceerd. Daarnaast zijn de Elements kleuren toegevoegd met natuurlijke metalen tinten.

FALK Bouwsystemen
FALK maakt sinds zijn oprichting gebruik van de producten van TATA Steel. De Colorcoat producten HPS200 Ultra® en Prisma® passen goed bij de duurzaamheidsambities die FALK nastreeft. De hoge kwaliteit die zich vertaalt in lange garantietermijnen waarborgt de kwaliteit van het FALK sandwichpaneel.

 

Belangrijk voor u als klant!

De nieuwe Prisma® coating vervangt vanaf begin oktober 2017 de 'oude' coating. Dat betekent dat uw kleurstalen, kleurenkaarten en monsterstukken met een oude Prisma-coating niet meer geldig zijn. U herkent de 'oude' en 'nieuwe' coating aan het volgende:

Verwijder uw oude kleurenkaarten en -stalen alstublieft en vraag nieuwe kleurstalen op via ons contactformulier. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling verkoop via 0318-670670.

Bekijk de nieuwe Prisma Kleurenkaart

 

W W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar: