Nieuws

Interview FALK door Duurzaam Gebouwd

Interview FALK door Duurzaam Gebouwd

FALK is partner van Duurzaam Gebouwd. Lees hier het kennismakingsinterview over FALK en duurzaamheid.

FALK is lid van Duurzaam Gebouwd. Speciaal hiervoor is er een interview met FALK gehouden over onze bedrijfsvoering en duurzaamheid. Hieronder op welke manieren wij inzetten op duurzaamheid. Lees het hele artikel op:  http://bit.ly/FALKduurzaamInterview

Het interview:

FALK Bouwsystemen is sinds kort partner van Duurzaam Gebouwd. Algemeen directeur Peter Hoekman stelt zijn bedrijf voor.

Wat zijn jullie kernactiviteiten?
“Wij zijn de Nederlandse producent van sandwichpanelen, met een eigen hightechpanelenfabriek in Ede. Daarnaast levert Falk de bevestigingsmiddelen, lichtpanelen, zetwerk en afdichtingsmiddelen. Zo krijgt de klant een compleet pakket in 1 keer op de bouw.”

Op welke manieren zetten jullie in op duurzaamheid?
“Falk heeft een aantal speerpunten met betrekking tot duurzaamheid:

1. Het maken van producten met een hoge kwaliteit en dus een lange levensduur
2. Het gebruiken van grondstoffen, die zo veel mogelijk recylebaar zijn.
3 We zetten ons in om het bedrijfsafval te beperken. Via slimme oplossingen verwerken we een deel van het afval in onze panelen. Panelen met een beschadiging gooien we niet meteen weg, maar verkopen we als B-keus.
4. Het verpakkingsmateriaal halen we deels terug van de bouwplaats om deze opnieuw te gebruiken.
5. We zijn bezig om een milieumanagementsysteem op te zetten.

Naar welke duurzame producten en/of diensten die Falk Bouwsystemen levert, is de vraag vanuit de markt het grootst?
“Naar panelen met een hoge isolatiewaarde. Zo besparen klanten uiteindelijk in energiekosten. Daarnaast eist de overheid dit steeds meer.”

Welk door FALK Bouwsystemen uitgevoerd project of welke door Falk Bouwsystemen geleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het best tot uiting?
“Bij het project ‘Stroomversnelling’ hebben ondernemingen de handen in één geslagen om zo Nul-op-de-Meter woningen te maken. Onze sandwichpanelen leveren hierin een groot aandeel door hun goede isolatiewaarde.”

Waarom zijn jullie partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?
“We zijn ervan overtuigd dat zorg dragen voor het milieu en de maatschappij in deze wereld belangrijk is. Door deel te nemen aan Duurzaam Gebouwd willen we onze kennis delen met de andere ondernemingen. Daarnaast kunnen we leren van andere ondernemingen om zo onze eigen bedrijfsvoering te optimaliseren ten gunste van het milieu en de maatschappij.”

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht u de komende jaren?
“De vraag naar energiebesparende maatregelen nemen verder toe. Het isoleren van gebouwen geldt hierbij als een belangrijk onderdeel. Verder krijgt het afvalvraagstuk c.q. recyclebaarheid meer aandacht. Wij gaan hierin een voortrekkersrol vervullen.”

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Stuur een bericht

(0318) 670 670

Vraag offerte aan