FALK versterkt positie in Duitsland

img

Gepubliceerd op

FALK Bouwsystemen versterkt haar West-Europese positie door de overname van het Duitse Salzgitter Bauelemente GmbH. Op dit moment is FALK Bouwsystemen marktleider op de Nederlandse markt in geïsoleerde panelen. Jan Hardeman van FALK: “Met deze overname zetten we een belangrijke strategische stap, die past bij de groeiambities van FALK buiten Nederland. De overname biedt volop kansen, op productniveau en voor bestaande en nieuwe klanten.” Naast de twee productielijnen in Ede werd in 2020 een derde productielocatie in Michigan (USA) geopend.

De overnameovereenkomst is in de afgelopen week getekend door beide partijen. Salzgitter Bauelemente GmbH komt voort uit Salzgitter AG, een toonaangevend Duits staal- en technologieconcern met ruim 25.000 werknemers. Per 1 januari 2023 zal Salzgitter Bauelemente GmbH verder gaan onder de naam FALK Salzgitter GmbH.

Verstevigen marktpositie
De overname biedt FALK kansen om verder te groeien in zowel Duitsland als West-Europa. Jan Hardeman is blij met de overname: “Met de overname van Salzgitter Bauelemente GmbH betreden we op een onafhankelijke manier de Duitse markt. We profiteren van de grote expertise en ruim 20 jaar ervaring van Salzgitter Bauelemente GmbH, zowel op product- als klantniveau. Daarnaast heeft Salzgitter Bauelemente GmbH veel ervaring in de productie van sandwichelementen met minerale wol, een product waar we binnen FALK Bouwsystemen weinig kennis en ervaring mee hebben. Daarom heeft deze overname ook een belangrijke schakel in onze continue productinnovatie.”

Duidelijke focus
FALK Salzgitter GmbH zal blijven opereren als een juridisch onafhankelijke besloten vennootschap, met de huidige directeur Kai Bohmbach aan het roer: "Salzgitter Bauelemente GmbH krijgt onder de FALK-vlag meer zichtbaarheid. FALK Bouwsystemen heeft een scherpe en duidelijke focus op de bouwsector en is voortdurend bezig met innovatie, dat zit in hun DNA. Dat blijkt onder andere uit CradleCore®, het eerste circulaire sandwichpaneel ter wereld. Dit paneel zorgt voor een lage milieu-impact van gebouwen, waardoor het ook voor de Duitse markt een interessant product is. Duurzaamheid, innovatie en gezond ondernemerschap gaan zo hand in hand."

Laatste nieuws