Eerste paal geslagen InSus

img

Gepubliceerd op

EEN NIEUWE MIJLPAAL OP WEG NAAR CIRCULARITEIT

InSus, producent van circulair isolatiemateriaal bouwt aan een nieuw en duurzaam bedrijfspand in Duiven. Op woensdag 24 maart 2021 mocht initiatiefnemer Evert Maassen de symbolische eerste paal slaan in aanwezigheid van de overige aandeelhouders en het management van InSus. Vanwege de coronamaatregelen heeft dit feestelijke moment in besloten kring plaatsgevonden. De daadwerkelijke ingebruikname van het bedrijfspand staat voor december dit jaar gepland.

Het nieuwe bedrijfspand van InSus is een zeer duurzaam gebouw van 29.000 m2 waarin het materiaalgebruik is geminimaliseerd. Bij de bouw worden er materialen met een lage milieubelasting toegepast waarbij er veel aandacht is geschonken aan de recyclebaarheid van deze materialen na de gebruiksfase. Uiteraard worden hier ook de sandwichpanelen van FALK toegepast met bijna 40% minder milieubelasting. Daarnaast is het nieuwe pand all-electric uitgevoerd.

Mijlpaal op weg naar circulariteit FALK
De start van de bouw van het pand van InSus is echt een mijlpaal op de weg naar het circulaire sandwichpaneel van FALK. In nauwe samenwerking met InSus is de achterliggende jaren gewerkt aan het op grote schaal hergebruiken van de grondstoffen die gebruikt worden bij de productie van een sandwichpaneel. Recent lanceerde FALK hiervoor CradleCore®, de isolatiekern met een terugnamegarantie. Zusterbedrijf InSus zal de recycling van deze panelen op zich nemen. Inmiddels wordt het productieafval van de twee productielijnen van FALK al ingezameld om straks circulair verwerkt te worden in de gloednieuwe fabriek.

Over InSus
Sinds 2016 ontwikkelt InSus nieuwe methoden om circulaire bouwmaterialen te produceren. Door PIR/PUR isolatiemateriaal uit afvalstromen te verwerken en te upcyclen wordt een hoogwaardig en 100% circulair PIR isolatiemateriaal geproduceerd voor diverse toepassingen in de woningbouw en utiliteit.

Laatste nieuws