Circulair bouwen met FALK en CradleCore®

img

Gepubliceerd op

Vanuit de filosofie dat onze aarde geen onuitputtelijke bron van grondstoffen is, heeft FALK Bouwsystemen samen met InSus de achterliggende jaren veel geïnvesteerd in het circulair maken van sandwichpanelen. Met succes. Het eerste circulaire sandwichpaneel ter wereld is een feit.

Recent werd de samenwerking tussen FALK Bouwsystemen en zusterbedrijf InSus ondertekend. Samen werken beide bedrijven aan een circulair sandwichpaneel. FALK produceert de sandwichpanelen, InSus neemt de recycling van bestaand PIR isolatiemateriaal op zich. Samen staan we voor een lancering van een wereldwijd uniek concept: het op hoogwaardige wijze recyclen van PIR isolatiemateriaal.

Verantwoordelijkheid in productieketen
Een sandwichpaneel is een prachtig product met constructieve en isolerende eigenschappen. Het staal is volledig circulair, maar het PIR isolatiemateriaal is helaas niet te recyclen. Daarom wordt deze kostbare grondstof tot op heden verbrand. Dat gaat ons aan het hart. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen producten gaat namelijk verder dan alleen de aflevering op de bouwplaats.

CradleCore®, de circulaire schuimkern van FALK
FALK Bouwsystemen lanceert het eerste sandwichpaneel met een circulaire isolatiekern. Deze unieke kern draagt de naam CradleCore® en is vanaf nu verkrijgbaar bij FALK. De sandwichpanelen met CradleCore® worden standaard geleverd met een terugnamegarantie. Door te werken met CradleCore® isolatieschuim profiteert u van een zeer lage schaduwprijs, wat ten gunste komt van de milieuprestatie van uw gebouw.

Na de levensduur van het gebouw kunnen de CradleCore® sandwichpanelen van FALK ingeleverd worden bij de fabriek van InSus in Duiven. Daar wordt de gebruikte CradleCore® kern verwerkt tot een nieuwe hoogwaardige en circulaire isolatieplaat voor de bouw. CradleCore® isolatiemateriaal uit onze sandwichpanelen blijft nu ook bruikbaar voor de generaties na ons. Bouwt u met ons mee?

 

Meer weten over CradleCore®

 

Over FALK Bouwsystemen
FALK Bouwsystemen is in 2007 geleden opgericht in Ede. Als Nederlandse fabrikant van sandwichpanelen heeft het bedrijf kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dit wordt gewaardeerd door de vele klanten. In de afgelopen jaren is FALK uitgegroeid tot marktleider op het gebied van geïsoleerde dak- en gevelelementen in Nederland, met een jaarlijks productievolume van ruim 4 miljoen vierkante meter.

Laatste nieuws