Opening belevingscentrum voor duurzaam (ver)bouwen

ANNE is een stenen gebouw uit de jaren ’70 op het Jaarbeursplein. Jarenlang liep iedereen langs dit gebouw zonder het een blik waardig te keuren, totdat de stichting ANNE aan boord kwam. Sindsdien is het gebouw veranderd naar een inspirerende ruimte waar verduurzaming te beleven is. Vrijdag 23 juni vond de officiële opening plaats door gedeputeerde Pim van den Berg en wethouder Lot van Hooijdonk.


Zijaanzicht belevingcentrum voor duurzaamheid 'ANNE'.

Stichting ANNE?
ANNE staat voor 'Alle Nederlanders Naar Energieneutraal' en is een initiatief om consumenten en bedrijven te inspireren om duurzaam te wonen. FALK Bouwsystemen participeerde met veel andere leveranciers van duurzame bouwproducten in het verduurzamen van het pand. ANNE kreeg een nieuwe ‘jas’ van sandwichpanelen. Na het bekleden van het gebouwtje met de FALK sandwichpanelen heeft het Amsterdamse kunstenaarsduo 'Graphic Surghery' het gebouw voorzien van muurschilderingen die gebaseerd zijn op kunststroming 'De Stijl'. ANNE is nu een eigentijds en eigenzinnig gebouw wat duurzaamheid en inspiratie ademt.

FALK Bouwsystemen participeert in ANNE 
Sandwichpanelen zijn een perfect bouwmateriaal voor het renoveren en verduurzamen van daken en gevels. Omdat dit ook de grondslag is voor ANNE, heeft FALK besloten te participeren in dit initatief. Omwoneners en betrokkenen kunnen zo op een laagdrempelinge wijze kennis maken met FALK Bouwsystemen. FALK is met twee productielijnen, in het hart van Nederland (EDE) in staat om snel en adequaat de juiste producten op de juiste plaats te leveren. De afgelopen decennia zijn er al miljoenen vierkante meters FALK panelen gemonteerd op hallen, stallen, woningen, showrooms en alle andere typen gebouwen.

Bordje van FALK Bouwsystemen waarin de gevelisolatie tastbaar wordt gemaakt.

De nieuwe gevel van ANNE
De entreegevel werd ingepakt met het FALK sandwichpaneel 1060 WB. Het gevelpaneel werd voor de oorspronkelijke gevel geplaatst. Hiermee is het gebouw nu goed geïsoleerd. De sandwichpanelen hebben een Rc-waarde van 4,5 m2.K/W. De panelen van ANNE zijn geproduceerd met speciaal FIBON® schuim. Dit is isolatieschuim wat gemaakt is uit biobased materials. Enerzijds goed voor het milieu, anderzijds dragen deze panelen bij aan uw BREEAM certificaat.

Bezoek ANNE
Binnenkort een keer naar de Jaarbeurs? Vergeet dan niet ANNE te bezoeken. U vindt het gebouwtje tussen het Beatrix theather en de Jaarbeurs. Kijk ook eens op www.FALKenANNE.nl.

W W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar: