Processen en producten van FALK voldoen aan normen voor kwaliteit

Vereist of niet vereist, de bedrijfsprocessen en producten van FALK voldoen aan belangrijke normen voor kwaliteit. Dit blijkt uit de verschillende certificaten die zijn behaald. Certificaten tonen aan dat een bedrijf en/of product voldoet aan de normen van de betreffende beoordelingsrichtlijn.

Onderstaand worden de relevante certificeringen en rapportages van FALK besproken, deze geven u inzicht in onze bedrijfsprocessen en producten. 

ISO 14001
De ISO-normen zijn internationale normen die op voor een breed scala aan productieprocessen en producten worden ingezet. De norm ISO 14001 geeft inhoud aan een goed milieumanagementsysteem. FALK dient aan te tonen dat zij haar invloed op het milieu stelselmatig terugdringt, zodat sandwichpanelen en profielplaten op een zo mileuvriendelijk mogelijke manier worden geproduceerd.

Het certificaat dat FALK heeft behaald is hier te downloaden.

ISO 9001
ISO 9001 is een internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement en geeft richtlijnen waaraan een goed kwaliteitsmanagementsysteem moet voldoen. ISO 9001 helpt FALK als organisatie om bedrijfsprocessen te beheersen en te verbeteren. ISO komt van de naam van de organisatie die wereldwijd de normen uitgeeft naar de verschillende landen, de International Standardization Organization

BES 6001
Deze certificeringsmethodiek is ontwikkeld door de BRE (Building Research Establishment). De BRE is het centrum voor bouwkunde in het Verenigd Koninkrijk. Deze methodiek is ontwikkeld voor leveranciers van bouwmaterialen om de herkomst van de materialen te achterhalen. FALK heeft de score 'Very Good' behaald. Hiermee is het mogelijk om in de BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie systematiek op het onderdeel MAT 5 in de categorie 'onderbouwde herkomst van materialen' het maximale aantal punten te behalen.

Het certificaat dat FALK heeft behaald is hier te downloaden.

Allgemeine bauaufsichliche Zulassung
Deze Zulassung is een verplichte technische keuring van een bouwproduct om toegepast te worden op bouwprojecten in Duitsland. Dergelijke keuringen worden uitgevoerd door het DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik). De volgende producten van FALK zijn goedgekeurd met een Zulassung: FALK Gevel WB, FALK Dak GL, FALK Dak TR en FALK Dak TR3+.

FM approved
FM Global is een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij die het voorkomen van schade zeer hoog in het vaandel heeft staan! Producten die toegepast worden, in door FM verzekerd vastgoed, moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen zijn opgesteld en worden getest door FM Approvals, het onderdeel van FM Global dat verantwoordelijk is voor de certificering van producten. De afgelopen periode zijn de sandwichpanelen van FALK onderworpen aan de zware testen van FM Approvals.

Vier producten van FALK zijn FM-gecertificeerd: FALK 1000 TR, FALK 1100 TR 3+, FALK 1000 GL en FALK 1060 WB. Let op: Indien u deze producten bij ons besteld, vergeet dan niet om aan te geven dat deze geproduceerd moeten worden conform de richtlijnen van FM Global.

Luchtdichtheid
De luchtdichting van de sandwichpanelen van FALK is getest door SHR. SHR is test- en kennispartner voor bouw- en bouw gerelateerde producten. De resultaten van deze test zijn in een mooi overzicht geplaatst. Download de brochure 'Luchtdichting' voor de resultaten.

Mist u informatie?

Wellicht bent u op zoek naar een ander certificaat of meer informatie. Laat ons via onderstaand formulier weten waar we u mee kunnen helpen en onze experts zullen contact met u op nemen.W W

Stel uw vragen

We zijn vandaag geopend vanaf 07:30