Uw asbest dak vervangen voor 2025?

FALK biedt een compleet assortiment asbestvervangers.

Asbest komt voor in vele toepassingen. Men schat dat 80% van alle asbest is toegepast in de bouw. Het meeste daarvan in de vorm van asbestcementproducten. Ongeveer 70% van de asbestcement golfplaten zijn toegepast in de agrarische sector. Vanaf 1 januari 2025 zijn asbestdaken in Nederland naar verboden, stelt de Rijksoverheid. Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking deze voor 2025 moeten verwijderen. Hierbij maakt het niet uit of dit dak in bezit is van een particulier, een bedrijf of de overheid. 

Bereken de prijs van uw nieuwe geïsoleerde dak
 

Subsidie asbestrenovatie

Sinds januari 2016 is er een 'Subsidieregeling verwijderen asbestdaken'. Deze subsidie is beschikbaar voor zowel (agrarische) bedrijven als particulieren vanaf minimaal 35 vierkante meter asbestrenovatie. 'Asbest eraf, zonnepanelen erop!' is een subsidieregeling speciaal voor agrariërs. De subsidie verwijdering asbestdaken (SVA) omvat een financiële tegemoetkoming van 4,50 euro per vierkante meter asbestdak dat wordt verwijderd. Dat kan per adres oplopen tot maximaal 25.000 euro. Het budget dat de overheid hiervoor beschikbaaar heeft is naar verwachting eind 2018 verbruikt. Eventuele maatregelen die daarna volgen vanuit de overheid zijn nog onduidelijk.

Sandwichpanelen en profielplaten zijn een goede vervanger voor de asbest golfplaten. Door agricoating op uw sandwichpaneel toe te passen is deze uitstekend bestand tegen ammoniakdampen. EKO panelen zijn eveneens tegen ammoniak dampen opgewassen door de speciale folie aan de onderzijde, bekijk hier de flyer van de 1100 TR 3+ EKO.

Bekijk ons complete assortiment dakpanelen

Stuur een bericht

(0318) 670 670

Vraag offerte aan