Uw asbest dak vervangen voor 2025?

FALK biedt een compleet assortiment asbestvervangers.

Asbest komt voor in vele toepassingen. Men schat dat 80% van alle asbest is toegepast in de bouw. Het meeste daarvan in de vorm van asbestcementproducten. Ongeveer 70% van de asbestcement golfplaten zijn toegepast in de agrarische sector. Vanaf 1 januari 2025 zijn asbestdaken in Nederland naar verboden, stelt de Rijksoverheid. Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking deze voor 2025 moeten verwijderen. Hierbij maakt het niet uit of dit dak in bezit is van een particulier, een bedrijf of de overheid. 

Bereken de prijs van uw nieuwe geïsoleerde dak
 

Overheidsbijdrage asbestrenovatie

Als een zakelijk object wordt gerenoveerd en de huidige isolatiewaarde wordt verhoogd met een Rc-waarde van 2,0 dan geldt de EIA. Concreet betekent dat voor u een aftrekpost van tussen de €3,- en €4,50 per vierkante meter. Actuele informatie over de EIA is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Sandwichpanelen en profielplaten zijn een goede vervanger voor de asbest golfplaten. Door agricoating op uw sandwichpaneel toe te passen is deze uitstekend bestand tegen ammoniakdampen. EKO-elementen zijn eveneens tegen ammoniak dampen opgewassen door de speciale folie aan de onderzijde, bekijk hier de flyer van de 1100 TR 3+ EKO.

Bekijk ons complete assortiment dakpanelen

Stuur een bericht

(0318) 670 670

Vraag offerte aan