Monteren van panelen: een vak apart!

Sandwichpanelen monteren is een klus voor de specialist. Het is van belang dat panelen zo strak en vlak mogelijk gelegd worden. Daarbij gelden diverse technische eisen en details. FALK helpt graag een handje!

Sandwichpanelen laden en lossen
Voor het lossen van de pakketten dient er met de juiste hef- en hijsmiddelen gewerkt te worden. Gebruik hijsbanden met verstevigingsbalken in de uitsparing van de pallets. Touwen en kettingen kunnen tot schade leiden. Let goed op de zijoverlappen aan beide zijden. De minste beschadiging kan vervelende zichtklachten opleveren. Los niet meer dan 1 pakket tegelijk. Pakketten kunnen gelost worden met een vorkheftruck, pallethaak of een evenaar. Neem contact op met FALK wat de beste oplossing is voor de door u bestelde panelen. Hiermee voorkomt u doorbuigen/knikken van de platen. Lepels of balken altijd onder de pallet plaatsen en niet rechtstreeks onder het paneel.

FALK Palletservice
Alle panelen van FALK Bouwsystemen worden verpakt op EPS-pallets in strekfolie. Om rommel en afval op de bouwplaats te voorkomen, komt de FALK Palletservice deze pallets weer ophalen. 

FALK Palletservice bestellen

Voorbereiding voor montage

Bewerken van panelen
FALK levert zijn sandwichpanelen op de exacte maat die u bestelt. Sommige panelen moeten toch ingezaagd of op maat gemaakt worden. Hiervoor adviseren wij om een decoupeerzaag of een handcircelzaag met geschikt zaagblad te gebruiken. Gebruik geen haakse slijper. De vonken branden in en kunnen de coating beschadigen met roestvorming als gevolg. 

Legrichting van panelen
FALK levert dakpanelen met een linkse of rechtse zijoverlap. Ons advies is om de dakpanelen altijd tegen de overheersende windrichting in te leggen.

Schroefadvies
Gebruik bij voorkeur RVS bevestigingsmiddelen. De schroeven voor dakpanelen dienen voorzien te zijn van een EPDM afdichtingsring. FALK Bouwsystemen levert het complete pakket voor dak- en wandbeplating. Vraag de verkopers van FALK om een passend schroefadvies. Tevens vindt u op de productpagina, onder het kopje downloads een schroefpatroon.

Beste bezoeker, fijn dat u belangstelling heeft voor onze website. Vandaag is het zondag. Wij beschouwen deze dag vanuit een christelijke levensovertuiging als rustdag.

Op zondag ondernemen wij geen zakelijke activiteiten en daarom is onze website ook gesloten.
Niettemin begroeten wij u graag op alle andere dagen van de week, bel ons gerust! Goede zondag toegewenst en tot ziens! Het FALK Team.

W W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar: