CradleCore - Circulaire sandwichpanelen van FALK

Voordelen CradleCore® isolatiekern

Met de introductie van het circulaire sandwichpaneel neemt FALK afscheid van een periode waarin de kostbare grondstoffen in sandwichpanelen aan het einde van de levenscyclus verbrand werden. De sandwichpanelen met een CradleCore® isolatiekern worden aan het einde van hun levensduur namelijk gerecycled door ons zusterbedrijf InSus in Duiven.

Naast de wetenschap dat uw FALK panelen met circulaire CradleCore® isolatiekern gerecycled worden, levert dit ook enkele financiële voordelen op. Zo hebben onze CradleCore® panelen een extreem lage schaduwprijs, wat ten goede komt aan de milieuimpact van uw gebouw. Op onze FALK 1060 WB met CradleCore® isolatiekern scheelt de milieuimpact ruim 38% ten opzichte van de nu gangbare sandwichpanelen. Hierdoor wordt een zeer gunstige MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) mogelijk én maken gebouweigenaren goede kans op bijvoorbeeld de MIA\Vamil G6100 of D6101 subsidies. De lage schaduwprijs zorgt er ook voor dat u bouwt conform de richtlijnen van BREEAM en LEED en hier extra punten voor behaalt.

Meerwaarde CradleCore® isolatiekern

Standaard worden de FALK panelen met CradleCore® isolatiekern geleverd met een terugnamegarantie. Deze verklaring geeft aan dat het paneel volledig circulair is en alle gebruikte grondstoffen weer kunnen worden hergebruikt. Zo blijft de kostbare grondstof ook beschikbaar voor de volgende generaties.

FALK, lokaal bouwen met kwaliteit

De achterliggende jaren heeft FALK al veel geïnvesteerd in een duurzame wijze van productie. We hebben duurzame productielocaties en kopen onze grondstoffen bij milieubewuste leveranciers. Omdat onze fabriek is gevestigd in Ede, het hart van Nederland, zijn de bouwlocaties altijd in de buurt. Onze panelen hoeven dus niet de halve wereld over te reizen om hier te worden toegepast. Daarnaast beschikt FALK over verschillende certificaten omtrent de kwaliteit van onze sandwichpanelen. Denk hierbij aan.

W W

Stel uw vragen

We zijn vandaag geopend vanaf 07:30