CradleCore - Circulaire sandwichpanelen van FALK

FALK introduceert het eerste circulaire sandwichpaneel ter wereld

Het eerste circulaire sandwichpaneel ter wereld is een feit: FALK introduceert CradleCore®, een recyclebare PIR isolatiekern!

Vanuit de filosofie dat onze aarde geen onuitputtelijke bron van grondstoffen is, heeft FALK Bouwsystemen samen met InSus de achterliggende jaren veel geïnvesteerd in het circulair maken van sandwichpanelen. Met succes. Het eerste circulaire sandwichpaneel ter wereld is een feit.

FALK Bouwsystemen lanceert het eerste sandwichpaneel met een circulaire isolatiekern. Deze unieke kern draagt de naam CradleCore® en is vanaf nu verkrijgbaar bij FALK. De sandwichpanelen met CradleCore® worden standaard geleverd met een circulariteitsverklaring in de vorm van een terugnamegarantie of indien gewenst zelfs met een terugkoopgarantie.

Door te werken met CradleCore® isolatieschuim profiteert u van een zeer lage schaduwprijs en bouwt u bijna 40% minder milieubelastend ten opzichte van de nu gangbare sandwichpanelen. Hierdoor wordt een zeer gunstige MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) mogelijk én maken gebouweigenaren goede kans op bijvoorbeeld de MIA\Vamil G6100 of D6101 subsidies. Daarnaast zorgt de lage LCA waarde ervoor dat u bouwt conform de richtlijnen van BREEAM en LEED en hier extra punten voor behaalt. Het materiaalpaspoort is beschikbaar in de Nationale MilieuDatabase of op aanvraag verkrijgbaar.

Na de levensduur van het gebouw kunnen de CradleCore® sandwichpanelen van FALK voor recycling worden ingeleverd bij de fabriek van InSus in Duiven waar deze verwerkt worden tot nieuwe bouwproducten.

Circulaire sandwichpanelen

CradleCore® is de recyclebare isolatiekern van FALK Bouwsystemen. Met deze isolerende kern die volledig gerecycled kan worden, bent u zeker van een extreem lage milieuimpact van uw geïsoleerde gebouwschil. Onze circulaire sandwichpanelen scoren maar liefst 38% lager dan marktgemiddeld op de EPD. Een keuze voor FALK panelen met CradleCore® isolatiekern is kiezen voor een tweede leven van de PIR isolatiekern. Zo heeft u een perfect geïsoleerd gebouw en zorgen wij voor de rest. Dát is FALK!

 

Vraag meer informatie aan

image

Circulair bouwen met FALK

image

De voordelen van CradleCore®

Bekijk ze hier

image

3D Bouwen met circulaire sandwichpanelen

Ga naar de tekenbestanden

W W

Stel uw vragen

Maandag om 07:30 zijn wij weer bereikbaar: