Blogs

4 redenen om te kiezen voor ploegendienst

4 redenen om te kiezen voor ploegendienst

Denk jij er weleens over na of ploegendienst bij jou past? Dan zit je hier goed. In deze blog geven we je 4 redenen waarom ploegendienst ideaal te combineren valt met jouw privé leven.

1: Ploegendienst valt goed te combineren met een gezin
In tegenstelling tot wat de meeste mensen verwachten, valt ploegendienst goed te combineren met een gezin. Onze collega Appie beaamt dit. Na zijn nachtdienst of voor zijn middagdienst brengt of haalt hij zijn kinderen geregeld naar of van school. Wanneer je partner bijvoorbeeld een afspraak bij de tandarts inplant, kan dat wanneer jij thuis bent. Dat scheelt weer in het regelen van oppas!

2: Je weet waar je aan toe bent
Bij FALK werk je de hele week dezelfde dienst. Je weet al maanden van tevoren wanneer jij vakantie hebt en je weet ook maanden van tevoren welke dienst jij draait. Uiteraard werken we niet op feestdagen. Ook de zondag zijn we altijd gesloten. Toch ziet elke week er weer anders uit. De ene week ben je dinsdag om 13.00 aan het werk en de andere week ben je op dat moment aan het genieten van een drankje op het terras.

3: Je kunt ongestoord werken
In de avond- en nachtdiensten wordt er heel anders gewerkt. Je hebt dan bijvoorbeeld geen orders die plotseling door de planning gewijzigd worden. Je kunt lekker rustig werken en je wordt niet ‘gestoord’ door je collega’s op het kantoor. Wel is het zo dat je soms samen met je ploeg en voorman snel belangrijke beslissingen moet maken. Dat moet je durven én soms moeten jullie ietwat creatief zijn. Uiteraard is onze technische dienst en productieleiding altijd bereikbaar.

4: Je bent op makkelijke tijden vrij
Misschien help jij graag je familie, vrienden, buren en bekenden door bijvoorbeeld hun woonkamer te behangen, hun tuin te onderhouden of een vloer te leggen. Dit is goed mogelijk met dit rooster! Dit soort klusjes vormen geen probleem omdat je vaak overdag vrij bent. Vaak overdag vrij zijn brengt nog een ander voordeel met zich mee. Je rijdt namelijk meestal buiten de spits om en verkort hiermee aanzienlijk je reistijd.

Naast deze vier redenen staat er uiteraard een mooie financiële vergoeding tegenover het werken in ploegendiensten. Wat houdt jou nog tegen om in ploegendienst te werken?

W W

Stel uw vragen

Momenteel zijn we gesloten.